Skip to main content

VAN WERKSTRESS NAAR WERKPLEZIER

Een bepaalde gebeurtenis kan bij iedereen verschillende gevoelens en gedragingen teweegbrengen. De coaching is gericht op een andere manier van omgaan met gebeurtenissen of situaties op het werk.

Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om werkzaamheden die te maken hebben met het primaire proces in de groep, maar ook over de samenwerking en gesprekken met ouders en collega’s. In de aanpak zal de actualiteit op het werk onderwerp van gesprek zijn waarbij wordt verduidelijkt hoe het kan dat de één zich minder druk maakt en de ander gaat piekeren.

Er wordt aan de hand van de Rationele Effectiviteits Training gewerkt aan het actief veranderen van denkpatronen. Daarvoor wordt geoefend met zogenaamde A-B-C’s. Het gaat dan om de relatie tussen gedachten en gevoelens, gezonde en ongezonde gevoelens, helpende en niet-helpende gedachten en niet- helpende gedachten veranderen.

Naast het bovengenoemde worden elementen geïntroduceerd van Stephen Covey (cirkels van invloed en timemanagement) en Oplossingsgericht denken. Uiteindelijk doel is zelf leren anders over situaties te denken en daardoor minder werkdruk/stress te ervaren.

In een intakegesprek bespreken we samen wat het beste bij je past.

Bel Uschi 06 18086879 of